maalaismarkkinamunkit

350 rieskaa ja 1300 munkkia paistui Kyläkolmion talolla Kuukasjärvellä lauantaina Maalaismarkkinoiden aikaan. Entisen koulun yläkerrassa paistettiin rieskoja jo aamukolmesta lähtien ja vielä puolen päivän jälkeen huhki niitä tekemässä toinen vuoro. Rieskojen paistaminen vaatii tunnetusti korkean lämpötilan, ja sellainen kylätalolla saavutetaan pizzauunilla. Tehot siinä riittivät markkinoiden paineessakin sillä kyläyhdistys oli hankkinut viime vuonna uuden uunin.

Alakerran keittiössä puolestaan paistettiin urakalla munkkeja. Paikalla puoliltapäivin olleet kertoivat, että touhu on todella mukavaa jo sen takia että siinä samalla pystytään keskenään juoruamaan kaikista meneillään olevista asioista. Kuvassa Hilkka Sarajärvi siirtämässä munkkiaihoita rasvapaistoon.
– Viime vuonna keittiöltä lähti eteen päin 1250 munkkia ja ne loppuivat kesken, kertoi Susanna Lohi.
Tällä kertaa kuitenkin monien tapahtumien päällekkäisyys Ranualla ja myös Sarakylässä jätti kävijämäärän odotettua pienemmäksi ja sitä myöten myös munkkien kulutuksen. Munkkeja saatiin myytyä 850 kappaletta, mikä järjestäjien mukaan tietää sitä että kyläpalavereissa on tiedossa mitä kahvin kera jatkossa syödään. Lue lisää tuoreimmasta Kuriirista.